Týral manželku a dcéry. Jazdila napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu. Zo stodoly ukradli montérky. Krádež králikov

26.08.2009 Celý región

Týral manželku a dcéry: Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby 37 ročného muža z obce Lendak, okr. Kežmarok.
Obvinený muž od polovice roka 2005 až doposiaľ, v mieste trvalého bydliska, pod vplyvom alkoholu, vulgárne nadával a fyzicky napádal svoju manželku. Vulgárne nadávky a fyzické útoky neobišli ani jeho tri dcéry. Navyše búchaním a zapaľovaním svetla v noci v izbách im bránil v spánku. Svojim konaním manželke a deťom nespôsobil také zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie, avšak spôsoboval im psychické utrpenie a vo svojich deťoch vyvolával stres. Polícia obvineného muža zadržala včera popoludní a po vykonaní procesných úkonov bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Jazdila napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu:
Z prečinov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinili včera vranovskí policajti 34 ročnú ženu z obce Soľ, okr. Vranov n/Topľou.
Začiatkom augusta zastavila pred obcou Čičava, okr. Vranov nad Topľou, policajná hliadka obvinenú ženu na osobnom aute Fiat Uno. Pri kontrole vykonali policajti u nej dychovú skúšku na alkohol, ktorej výsledok bol 1.06 MG/L alkoholu. Zároveň zistili, že žena riadila auto aj napriek tomu, že jej bol uložený trest zákaz činnosti riadenia motorových vozidiel po dobu 24 mesiacov.

Zo stodoly ukradli montérky:
Na policajnú linku 158 oznámil včera dopoludnia 56 ročný muž zo Zborova, okr. Bardejov, krádež montérok zo stodoly.
Doposiaľ neznámy páchateľ sa v noci z pondelka na utorok v obci Zborov vlámal do jednej z miestnych stodôl. Po prekonaní zámkov vošiel dnu a ukradol odtiaľ päť montérkových nohavíc a štyri montérkové bundy. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 20, - €. Polícia začal trestné stíhanie pre prečin krádeže a pre prečin porušovania domovej slobody.

Krádež králikov:
Päť výstavných králikov ukradol v noci z pondelka na utorok v Poprade zatiaľ neznámy páchateľ.
Na Partizánskej ulici prišiel k hospodárskej budove a po vypáčení zámkov vošiel do vnútra. Dnu sa nachádzali zajačince, z ktorých ukradol päť výstavných králikov rasy \"Holičský modrý\". Ich majiteľovi vznikla škoda 300. -€. Popradskí policajti prípad vyšetrujú ako prečin krádeže.
 

Vyberte región